La vaga general s’ha deixat notar a les escoles, però ho ha fet de manera desigual. Els serveis mínims preveuen un docent per cada sis aules i els centres ofereixen activitats diferents d’un dia lectiu habitual. Segons el sindicat USTEC-STEs, hi ha un ampli seguiment per part del professorat. El ministeri d’Educació xifra el seguiment de la vaga al sector educatiu en un 31,5 %.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha fixat aquest dimarts serveis mínims per a cada centre públic amb un professor per cada sis aules i personal del servei de menjador i activitats extraescolars no serà menor a un terç de l’habitual.

El seguiment de la vaga, però, depèn de cada centre. Per exemple, a l’Escola la Llacuna del Poblenou hi ha serveix mínims i menys de la meitat dels professors ha decidit secundar l’aturada. Pel que fa al alumnes, la direcció ha constatat que el nombre de nens ha baixat considerablement.

El sindicat majoritari a ensenyament, USTEC-STEs, va decidir sumar-se a la vaga aquest cap de setmana i fer una crida a la participació. És el sindicat amb més abast que secunda l’aturada després que CCOO i UGT optessin per no sumar-s’hi. Segons USTEC-STEs, s’estan complint els serveis mínims i hi ha un seguiment majoritari tot i que no poden concretar xifres.