8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dimecres al migdia a la plaça de Sant Jaume per demanar l’alliberament dels presos. Les entitats convocants han llegit un manifest. L’actriu Estel Solé ha estat l’encarregada d’encetar els parlaments. Amb una plaça de Sant Jaume plena s’han tornat a repetir els missatges dels darrers dies. Les entitats de la Taula condemnen l’empresonament dels membres de les entitats i del govern i reclamen que els alliberin. Demanen també el “retorn a la normalitat democràtica” i recorden que, segons el seu parer, “les querelles no són el camí per resoldre cap problema”.

Mentre els concentrats cridaven “no esteu sols” ha començat a parlar Agustí Alcoberro, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana. Alcoberro ha recordat que tots els que han convocat mobilitzacions per a avui s’expressen per camins diferents però amb un únic missatge: el rebuig a la situació que viu Catalunya. I l’ha resumit dient que “pràcticament s’ha convertit Soraya Saénz de Santamaría en presidenta de la Generalitat”. Alcoberro ha fet una crida a la mobilització: “És tot Catalunya la que està a la presó” i per això considera que és “tot un poble el que ha de respondre, perquè qui està a la presó ho és perquè és conseller”.  Aquestes mobilitzacions, ha dit el portaveu de l’ANC, han de servir per no “convertir la presó en una situació de normalitat”.

En la mateixa línia ha parlat Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural, que ha recordat que dissabte hi ha prevista una gran manifestació i que no s’aturaran fins “que deixin de reprimir el poble”. Mauri ha remarcat molt el caràcter pacífic i democràtic de les protestes. “Que no sabem fer-ho d’una altra manera”, ha dit.

L’acte del migdia té continuïtat a la tarda. A les 18 h les entitats sobiranistes han convocat més concentracions davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A Barcelona, la mobilització ha estat a l’avinguda de la Catedral. Aquestes convocatòries es produeixen el mateix dia que hi ha convocada una vaga general.