Operaris d’Adif han començat els treballs per instal·lar dos ascensors a l’estació de Sant Andreu Comtal. Les obres van començar a mitjan octubre i està previst que estiguin enllestides a final de desembre. Els veïns veuen amb bon ulls la instal·lació d’elevadors, però reclamen que sigui una mesura provisional que no postergui la construcció d’una nova estació.

Els usuaris de l’estació de Sant Andreu Comtal i els veïns de la zona s’havien queixat reiterades vegades dels problemes d’accessibilitat a les andanes de l’estació. Per accedir a ambdues andanes, l’única opció possible era a través de diversos trams d’escales. A mitjan octubre, Adif va començar amb els treballs per instal·lar dos ascensors que donin accés a cadascuna de les andanes. Els forats dels ascensors i les àrees de treball ja es troben delimitats. A final de desembre, segons Adif, els elevadors ja estaran en marxa.

Els veïns celebren la millora de mobilitat que suposa la instal·lació d’aquests ascensors, però reclamen la reforma integral de l’estació. Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, demana que es reactivi i es liciti l’obra de la remodelació. Recorda que amb l’estació acabada es podrà cosir la ferida que existeix entre els barris de l’entorn. “Els ascensors són una cosa provisional per sortir del pas que no té res a veure amb l’estació. Nosaltres volem ja definitivament l’estació de Sant Andreu Comtal acabada”, reclama.