El secretari general del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver, ha quantificat l’impacte de la vaga general del 8-N amb un seguiment a nivells “residuals” en la majoria de sectors excepte en l’educació, que de moment té una incidència del 31,5 %, segons ha afirmat. El Govern espanyol també ha apuntat que no hi ha hagut incidents greus, però ha assenyalat que els Mossos d’Esquadra han empleat “la força mínima indispensable” per retirar persones que exercien resistència passiva en les concentracions fetes als carrers.

Pel Ministeri de Foment el balanç general d’aquesta jornada és “d’escàs impacte” als centres de treball. Segons el secretari general tècnic, Juan Antonio Puigserver, el consum d’energia fins ara registrat a Catalunya és “un 1 % superior al consum d’una jornada sense vaga”. Tot i això, Puigserver ha afegit que en el moment àlgid de les mobilitzacions s’han produït 70 talls de trànsit en carreteres catalanes i vies urbanes de Barcelona.

Moments de tensió a les concentracions

Puigserver també ha explicat que no s’han produït incidents greus però en alguns punts la intervenció dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha requerit “la utilització de la força mínima indispensable” per retirar algunes persones que exercien resistència passiva a les concentracions. El govern espanyol també ha confirmat que s’ha detingut una persona a la C-32 i se n’ha identificat una altra per una agressió a un ciutadà que volia evitar un tall de trànsit. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també s’ha referit als moments de tensió que s’han viscut en alguns punts on s’ha tallat el trànsit i ha criticat, a través de twitter, l’actitud dels manifestants.