Representants de diversos partits polítics han assistit a la concentració que s’ha fet aquest dimecres al migdia a la plaça de Sant Jaume coincidint amb la vaga general i l’aturada de país. S’hi ha pogut veure els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens, els líders municipals del PDeCAT, Xavier Trias, i ERC, Alfred Bosch, així com altres regidors i membres de la CUP. Tots han reclamat l’alliberament dels empresonats i la fi de l’aplicació de l’article 155.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que l’Ajuntament ha reclamat en més d’una ocasió l’alliberament de “les persones que estan encausades per raons polítiques”, així com l’aixecament del 155, que veu com “una amenaça a les llibertats de Catalunya i del conjunt de l’estat”. Des del PDeCAT, Neus Munté ha exigit la llibertat “del nostre govern legítim” i dels presidents de dues entitats que han representat de forma pacífica el sobiranisme.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha justificat el suport a l’aturada general per “protestar contra l’existència de presos polítics” i contra l’aplicació del 155. Des de la CUP, Gabriela Serra ha dit que el clam de llibertat el fa “tot un poble” i que “no farem cap pas enrere”.

Reaccions a l’absència de llista unitària

Els partits també han valorat que finalment no hi hagi llista unitària dels independentistes en les eleccions del 21-D. Neus Munté ha dit que seguiran treballant perquè el sobiranisme aconsegueixi “la màxima força”. Gabriela Serra ha recordat que la CUP decidirà què fa amb les eleccions aquest cap de setmana, i Alfred Bosch ha explicat que els tres partits independentistes faran “una aparició conjunta” per informar de com faran “una unitat d’acció”.