vaga iberia
El Ministeri de Foment ha decretat els serveis mínims per la vaga del personal de terra i de manteniment d’Iberia a l’aeroport del Prat, convocada per als dies 27 i 28 de juliol. Segons ha informat el Govern espanyol, obligaran el 100 % dels enlairaments a les Balears i Canàries, el 54 % dels vols internacionals i un 32 % dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores. L’executiu espanyol ha recordat que Iberia dona servei a 27 companyies de l’aeroport barceloní, per tant, el nombre de vols afectats podria arribar al miler.

Vueling cancel·la un centenar de vols

A conseqüència de la vaga del personal de terra, Vueling ha anunciat que s’ha vist obligada a planificar la cancel·lació de més d’un centenar de vols els dies 27 i 28 juliol. La majoria tenen origen o destinació en Barcelona. En total hi ha 52 vols cancel·lats de Vueling amb origen a l’aeroport del Prat, i 52 més que tenen Barcelona com a destinació.

Es pot consultar la llista de vols cancel·lats a la web www.vuelingnews.com En aquest mateix enllaç la companyia explica què pot fer l’usuari si el seu vol és un dels afectats per la vaga. Entre les opcions hi ha viatjar de gratuït els següents 15 dies o sol·licitar el reemborsament del trajecte.

Iberia, disposada a “la negociació i el diàleg”

Iberia ha assegurat en un comunicat que manté les vies obertes de “diàleg i negociació” i explica que aquest dijous va convocar al Comitè de Vaga per fer una nova proposta als treballadors. Tot i això, lamenta no poder atendre les peticions que fan referència a la “transformació dels contractes” perquè estan “fora de les competències” del comitè i recorda que s’està negociant un conveni col·lectiu on quedarà fixat aquest punt. Iberia considera que les aturades són “desproporcionades” i, en el mateix text, demana disculpes als clients que puguin resultar-ne afectats.

L’aturada dels treballadors de la companyia està convocada coincidint amb l’operació sortida de les vacances d’estiu. El comitè d’empresa denuncia que falta personal per cobrir l’increment del volum de feina durant el període estival i la manca de diàleg per part de l’empresa per desencallar la situació. Els representants dels treballadors consideren que la direcció d’Iberia ha fet un “incompliment sistemàtic” dels acords a què es van arribar l’any passat i que van permetre desconvocar la vaga de l’estiu.