Els Mossos d’Esquadra han desarticulat el primer grup criminal que furtava de forma habitual a turistes a les àrees de servei de l’AP-7, la C-31 i l’aeroport del Prat. En total hi ha sis persones investigades, quatre d’elles en llibertat amb càrrecs i dues que encara estan en crida i cerca. Se’ls relaciona amb almenys 9 fets i amb la sostracció de més de 10.000 euros en metàl·lic, divisa estrangera i altres objectes de valor.

La investigació es va iniciar fa dos mesos a partir de diverses denúncies i identificacions policials. El grup, format per sis persones d’entre 40 i 50 anys, actuava a l’aeroport i a les autopistes catalanes amb l’objectiu de diversificar el lloc on delinquien per dificultar la seva localització. De fet, un dels investigats té en vigor una ordre d’allunyament de l’AP-7 emesa per un jutjat a partir d’una investigació anterior. Una mesura judicial que aquest tipus de delinqüents acostumen a respectar perquè pot comportar penes de com a mínim sis mesos de presó. En aquests moments hi ha 16 ordres d’allunyament de delinqüents habituals a l’aeroport i 15 més en autopistes catalanes.

“Modus operandi”

Cada membre del grup desenvolupava unes funcions concretes i actuaven als aparcaments o a la zona de recollida de vehicles de lloguer de l’aeroport. Aprofitaven que les víctimes estaven inspeccionant el seu vehicle de lloguer o carregant les maletes i un dels autors s’encarregava de distreure-les mentre un altre en sostreia els objectes personals. El tercer membre esperava amb el vehicle en marxa a una distància prudencial per garantir una fugida ràpida.

Consells per evitar furts a l’aeroport

Els Mossos d’Esquadra recorden que cal seguir diverses recomanacions per tal de dificultar l’activitat delictiva d’aquests grups:

  • Tenir a la vista i controlades les pertinences i no deixar a una única persona com a responsable de les maletes d’un grup de persones.
  • Portar a sobre tots els objectes de valor, com ara joies, diners i la documentació personal.
  • Evitar quedar-se adormit i les distraccions

En cas d’haver estat víctima o testimoni dels fets, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.