Els treballadors de terra d’Iberia han convocat una vaga a l’aeroport de Barcelona-el Prat els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost. Estan cridats a sumar-se a les aturades uns 2.000 treballadors, segons ha confirmat a betevé el delegat d’UGT a Iberia Barcelona, Omar Minguillón. El personal s’encarrega del servei de terra, és a dir, les operacions per embarcar i desembarcar passatgers així com carregar les maletes, i també del manteniment dels avions.

El comitè d’empresa ha registrat aquest divendres al matí la convocatòria de vaga per les condicions laborals amb què estan treballant actualment. Asseguren que es veuen obligats a fer hores extraordinàries per manca de personal i, per això, reclamen que s’ampliï la plantilla i que prop de 200 treballadors passin a tenir contracte fix i no temporal, ja que, segons el sindicat, en aquests moments un 40 % és personal eventual.

La vaga de controladors francesos, el problema, segons Iberia

Els treballadors d’Iberia, del grup IAG, fan el 60 % de les operacions que es fan a l’aeroport del Prat, segons UGT. El sindicat espera poder negociar amb l’empresa abans del 27 de juliol.

Iberia assegura que la situació viscuda en les darreres setmanes a l’aeroport es deu a la vaga de controladors aeris francesos —unes aturades que han comportat fer hores extraordinàries— i que ara, un cop desconvocada, s’hauria d’anar normalitzant.

També hi haurà vaga a Ryanair

A l’aeroport del Prat també hi haurà una altra vaga pocs dies abans, la dels tripulants de cabina de Ryanair. Faran dues jornades de vaga, el 25 i 26 de juliol.