tren de rodalies

Durant la vaga de Renfe d’aquest dilluns 15 de juliol circularan el 66 % dels trens de Rodalies en les hores punta, és a dir, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h. La resta de la jornada, considerada vall, els serveis mínims seran del 33 %. El Ministeri de Foment i el Departament de Treball han decretat els serveis essencials per a aquesta jornada de vaga, a escala estatal, que convoca CCOO.

Pel que fa a la resta de serveis de Renfe, els trens AVE – llarga distància s’ha decretat un servei del 72 % dels trens afectats, els que es fan amb personal de Barcelona, mentre que als Avant serà del 65 %. Renfe informa que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

No es descarten més mobilitzacions

Comissions Obreres ha decidit convocar la jornada de vaga perquè, segons diu, Renfe està incomplint l’últim conveni col·lectiu, especialment tres dels aspectes “troncals” del text com són rejovenir i reforçar la plantilla, menys hores de jornada laboral i increment de sou. El sindicat avisa en un comunicat que si l’empresa manté aquesta “postura intransigent” no descarten noves convocatòries de vaga per a l’agost, que també podrien afectar a Adif.

L’última vegada que es va convocar una vaga a Renfe i Adif va ser el 21 de desembre i 7 de gener. En aquell moment el motiu principal de l’aturada va ser la disminució de les plantilles de totes dues empreses.