aeroport del prat instal·lacions interiors

La Generalitat s’ha pronunciat sobre la possible ampliació de l’aeroport del Prat que estudia Aena. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat que a la Generalitat encara “no li consta cap projecte d’ampliació ni de quarta pista ni de terminal satèl·lit […] Estem en espera de poder rebre aquests projectes per avaluar-los”.

“Busquem alternatives per als transports més contaminants”

Calvet ha fet aquestes declaracions en la sessió de control del Parlament quan el diputat de Catalunya en Comú-Podem David Cid li ha preguntat sobre aquesta qüestió i l’ha alertat sobre les conseqüències negatives d’una ampliació de la infraestructura sobre el medi ambient. El conseller ha reconegut que “a molta gent li preocupa” l’assumpte del canvi climàtic i ha explicat que la Generalitat està al cas per buscar “alternatives” als transports més contaminants. En aquest sentit, Calvet ha dit que més que “ampliar l’aeroport violentament” des del govern s’aposta per millorar les connexions ferroviàries i sumar més passatgers.

Mobilització en contra del canvi climàtic

Sobre el canvi climàtic, s’està preparant una vaga general per al 27 de setembre. L’ha convocada el sindicat d’estudiants qui ha cridat el col·lectiu de joves a mobilitzar-se en contra de la contaminació i dels seus efectes. La FAVB ja va anunciar que s’adheria a la protesta i va demanar a les administracions “polítiques valentes” per frenar aquesta situació.