tramvia Diagonal

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de Catalunya en Comú-Podem que insta el govern de la Generalitat a impulsar amb l’Ajuntament de Barcelona la connexió del tramvia per la Diagonal “amb la recerca dels consensos necessaris”. La proposta ha rebut el suport dels grups parlamentaris de Cs, ERC, PSC-Units i CatComú-Podem. El PP hi ha votat en contra, mentre que JxC i la CUP s’hi han abstingut.

Els comuns han assenyalat especialment el vot favorable d’ERC i de Cs al Parlament, sobretot tenint en compte que a l’abril al ple de l’Ajuntament hi van votar en contra. En aquell debat, ERC s’hi va oposar pel rebuig al model de gestió, mentre que Cs creia que no era un projecte prioritari.

L’Ajuntament espera que es desencalli el projecte

Des de l’Ajuntament, la mateixa Janet Sanz ha celebrat l’acord, que espera que permeti desenvolupar “una infraestructura de sentit comú”. Tot i això, la tinenta d’aldalde d’Urbanisme ha qualificat d’“incomprensible” que tant ERC com Ciutadans hagin bloquejat el projecte en l’àmbit municipal. “Esperem que aquest canvi de posició que s’ha expressat a la Generalitat signifiqui deixar enrere aquest bloqueig”, ha dit Sanz.

La responsable d’Urbanisme del govern municipal ha reiterat “tota la nostra predisposició i tota la voluntat” per tirar endavant una infraestructura que ha qualificat de “mancança històrica absolutament sense sentit”. En aquest sentit, ha dit que “farem tot allò que estigui a les nostres mans per poder-ho desenvolupar com més aviat millor perquè fa massa temps que els veïns esperen aquesta infraestructura”. Tot i això, Sanz també ha situat la pilota a la teulada del govern català, al qual ha dit que la Generalitat també pot impulsar el projecte des de l’Autoritat del Transport Metropolità.