La circulació de l’AVE a l’estació de Sants està totalment restablerta després que aquest dimecres al matí hi ha hagut una alerta d’objecte sospitós, que al final s’ha comprovat que era falsa. A petició dels Mossos d’Esquadra, a les 8 h s’ha tallat la circulació de totes les vies tant en sentit entrada com en sortida durant una hora i s’han desallotjat els trens de les vies 3 i 4 de l’AVE on agents de TEDAX, especialitzats en desactivar artefactes explosius, han fet comprovacions. Segons la policia, agents de seguretat d’ADIF han vist per l’escàner un “objecte amb forma de possible artefacte explosiu a l’interior d’una maleta”.

La circulació s’ha anat restablint poc a poc. Primer s’ha obert la dels trens de les vies 1, 2, 5 i 6 i després les vies 3 i 4 que han estat les afectades. A partir de les 10 h, l’AVE ha començat a funcionar tot i que amb retards importants. 

Els passatgers dels trens de les vies 3 i 4 han estat desallotjats per megafonia. Segons ha explicat a betevé un d’ells, Eloi Sirvent, els Mossos han entrat en un dels dos trens afectats que anava direcció a París-Gare de Lion buscant una maleta sospitosa. Explica, a més, que els han desallotjat i han separat els passatgers per sexe perquè sospiten que la persona que suposadament duu la maleta és una dona. betevé també ha parlat amb un altre dels passatgers del mateix tren, Joel Fortuny, que ha explicat que la policia els ha fet obrir tots els equipatges i ha comparat les cares dels passatgers amb una fotografia de la persona sospitosa que tenien en el mòbil.

Segons aquests testimonis, els passatgers han hagut de tornar a passar el control de seguretat, cosa que ha provocat llargues cues a l’AVE.

La recerca de la maleta sospitosa s’ha estès fins a Madrid. La Policia Nacional ha desallotjat l’estació d’Atocha perquè la passatgera que duia l’objecte sospitós ha sortit de Sants i ha viatjat fins a Madrid amb AVE. Agents de la Policia Nacional han fet comprovacions, han localitzat la passatgera, l’han escorcollat i finalment han pogut confirmar que és una falsa alarma.