El sí de comuns i socialistes suma només 15 vots, lluny de la majoria absoluta (21). El no d’ERC se suma a l’oposició frontal al projecte per part del PDeCAT i PP, que sumen 17 vots. Cs (5) manté en incògnita el vot, tot i que Carina Mejías admetia aquest dilluns que el projecte “no és una prioritat en aquest mandat”, cosa que els apropa al no. Tampoc s’acaba de definir la CUP (3), més a prop del vot en contra. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates) es manté en reserva.

El govern de Colau va anunciar aquest dilluns que al ple del 23 de març portarà a votació allargar el tramvia de Glòries a Verdaguer a través d’un protocol que recull demandes d’ERC sobre el model de gestió, ara a mans privades. A l’entrevista a l’Ara, però, Bosch diu que “el govern no ha fet la feina” i que no veuen clara la proposta. “D’ara a finals de mandat és difícil que es posi algun rail, és una votació simbòlica”, diu Bosch en relació al debat que es farà al ple.

Malgrat el vot en contra dels republicans, el govern manté el punt en l’ordre del dia de la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimecres, en què es viurà el debat previ al plenari de finals de mes. L’equip de Colau sosté que fins al dia 23 hi ha temps i que allargar el tramvia “és la millor proposta per Barcelona” perquè té “un consens de ciutat i metropolità”.

El PDeCAT: “Hem salvat la Diagonal”

En una bateria de tuits, el PDeCAT –ferm opositor al tramvia per la Diagonal– ha celebrat el “no” d’ERC al projecte i ha instat el govern d’Ada Colau a “reaccionar ràpid” i implantar la línia D30 de la nova xarxa de bus a la Diagonal. “S’acaba el serial, hem salvat la Diagonal”, afirma el portaveu Jaume Ciurana, que recorda que en el programa electoral BComú prometia el projecte executiu i que “han tardat tres anys a veure que han fracassat”.