Un centenar llarg de veïns han participat en una xocolatada popular per celebrar l’inici de la pacificació de la ronda de Sant Antoni. També hi ha assistit Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella. Durant tot el cap de setmana, s’han organitzat activitats per “omplir de vida la llosa” i aquest migdia s’ha fet una xocolatada amb animació infantil i música.

La Plataforma pro Pacificació de la ronda de Sant Antoni ha llegit un manifest decàleg demanant un espai completament pacificat i en contra del carril bus que està previst al projecte de transformació. “S’ha fet una superilla a Sant Antoni i aquí volen fer-hi passar el trànsit rodat, no té sentit.”

“No volem perdre la pacifiació, que fa funció social i d’oci”

Des de l’entitat han criticat que passi tant de temps entre la retirada de la llosa i l’inici d’obres i els preocupa perdre l’espai pacificat que han guanyat, que diuen “fa funció social entre barris i d’oci entre els veïns” on els infants poden jugar i també és un espai d’estada de les persones grans.

La llosa de Sant Antoni té els dies comptats

Aquest dilluns engeguen els preparatius per començar a retirar la gran llosa de formigó de la ronda de Sant Antoni. Havia funcionat com a base de l’antic mercat provisional de Sant Antoni i actualment ha estat molt criticada per algunes entitats, ja que fa de frontera entre un costat i l’altre del carrer.

ronda sant antoni

Les obres començaran el juny del 2023

Després de la retirada de la llosa, al gener, l’Ajuntament hi farà una pavimentació provisional del centre de la ronda de Sant Antoni per deixar-hi un espai llis i net on els veïns puguin passejar i fer activitats.

Està previst que al mes d’abril hi hagi un projecte definitiu detallat i es procedeixi a licitar les obres. Els treballs començaran al juny del 2023.