llambordes carrer balmes
Foto: @ignasicastello

Les obres de la superilla de l’Eixample no són les úniques que deixen llambordes del paviment antic de la ciutat al descobert. Aquest cap de setmana, unes obres al carrer de Balmes han destapat aquest tipus de lloses a l’altura amb la ronda del General Mitre, al barri del Putxet i el Farró.

Tal com ha explicat un testimoni a betevé, els operaris han començat a retirar l’asfalt dels carrils de pujada, en sentit muntanya, a les 9 del matí d’aquest diumenge. Tot plegat en una actuació que no s’ha estès més enllà d’uns 20 metres de carrer. L’usuari @ignasicastello a Twitter n’ha difós les imatges.

Llambordes sota l’asfalt descobertes al carrer de Balmes. FOTO: @ignasicastello

Tot ha quedat en un no res

Les lloses descobertes, però, han durat tan sols unes hores. A quarts de quatre de la tarda, els operaris ja les havien tornat a cobrir d’asfalt.

La multitud d’obres que s’estan fent els darrers mesos a Barcelona està permetent que surtin a la llum elements del passat i, així, el podem conèixer. És el cas d’aquestes petites obres, les de la superilla de l’Eixample (que també han tret a la llum les antigues vies del tramvia de Barcelona) o també el rec Comtal, a l’avinguda Meridiana.

Les llambordes descobertes al carrer de Balmes, cobertes de nou per l’asfalt. FOTO: @ignasicastello