Les obres per rehabilitar la marquesina de l’Estació de França han topat amb un entrebanc. Adif s’ha vist obligat a aturar de forma temporal els treballs que estaven en marxa per modificar el projecte inicial, tal com va avançar ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé. Fonts d’Adif matisen que les obres continuen en altres parts de l’estació i que només s’han aturat allà on caldrà refer el projecte, que principalment afecta la coberta.

Les mateixes fonts al·leguen “qüestions tècniques” per haver de modificar el projecte inicial sense concretar-ne més detalls. Neguen, això sí, que hi hagi problemes econòmics ni cap sobrecost. Les obres es van adjudicar al gener i disposaven d’una inversió de prop de 4 M €. L’aturada obligarà a refer el calendari previst (uns 16 mesos) i deixarà empantanegada encara un temps més la coberta de l’estació.

Coberta amb plaques caigudes

L’última gran rehabilitació de l’estructura es va fer pels Jocs Olímpics del 1992. Ara s’havien de substituir totes les plaques de policarbonat translúcid que s’han anat fent malbé pel sol, el vent i la pluja. Una malla protegeix una coberta que en alguns trams no fa la seva funció i sosté un material que en algunes parts s’ha desprès. A simple vista es pot veure fins a on van arribar els operaris abans d’aturar els treballs de forma temporal.

L’actuació també preveia millorar els baixants, que seran d’acer inoxidable, i netejar i protegir l’estructura auxiliar. També s’han de reparar les passarel·les de manteniment, així com la part opaca de la coberta que està malmesa. Tot i que els treballs a la coberta s’han aturat, els operaris continuen les tasques per renovar la marquesina del Pati de Carruatges, en un lateral de l’estació.

Enderroc per fer la biblioteca pública de l’Estat

Unes obres que sí que avancen són l’enderroc d’un edifici annex a l’Estació de França per fer lloc a la biblioteca pública de l’Estat. La construcció d’aquest equipament ha de començar el 2023 i primer cal alliberar el solar. Les tasques d’enderroc ja són visibles i s’allargaran durant sis mesos. El projecte acumula anys d’endarreriments i ha d’estar llest el 2027.