Ja fa uns mesos que els veïns i comerciants del Poblenou conviuen amb les pudors recurrents al barri. Afirmen que van començar amb les obres del clavegueram iniciades al març al carrer de Marià Aguiló i asseguren que han anat augmentant, motiu pel qual han demanat a l’Ajuntament mesures per pal·liar la pudor.

Embornals tapats per frenar la pudor

Els punts que concentren més pudor estan ubicats als entorns del carrer de Ramon Turró, Marià Aguiló i la rambla del Poblenou. En alguns casos, la intensitat és tan gran que els comerciants han optat per tapar els embornals amb cartrons i així intentar pal·liar els efluvis del clavegueram.

Comerciants han tapat el clavegueram amb cartrons per evitar més pudors

A l’estiu i amb temperatures de rècord i calor extrem, molts van optar per tancar les finestres perquè les olors no entressin a casa. L’Ángel Valiente, veí del carrer de Marià Aguiló explica que “si es dormia amb les finestres obertes, calia tapar-se la cara amb els llençols per no sentir la pudor”.

Les terrasses, les grans perjudicades

A més dels veïns, els més perjudicats són els establiments que tenen terrassa, com l’orxateria el Tío Che, que denuncia que fa tanta pudor que, en alguns casos, el personal s’ha hagut de posar la mascareta.

És una olor molt penetrant, vomitiva, que feia que la gent es queixés i no volgués asseure’s a la terrassa”
Teresa Moreno, el Tío Che

Una situació desagradable que és recurrent al barri, on cíclicament es repeteixen situacions de pudor d’origen difús. A l’estiu del 2021 els veïns ja es van queixar d’olors fortes als voltants de la depuradora del Besòs, el Poblenou i la Llacuna. I al 2017 ja hi va haver un episodi de pudors a la zona del Fòrum.