El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que uns 451.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona en l’operació sortida de Setmana Santa des del divendres, 12, a les 15 h fins dissabte, 13, a la mateixa hora.

En les vies de màxima mobilitat i les secundàries s’establiran uns 800 controls de drogues i alcoholèmia i de vigilància per fer front als excessos de velocitat. En total, s’ha activat un dispositiu especial des de divendres, 12, i fins al dilluns 22.

Les vies AP-7, B-30, B-23, C-58 i A-2 són les que concentraran més vehicles tant en aquesta operació sortida com en la tornada. En principi no es preveuen complicacions destacades, tampoc a la C-16 i la C-17. Tot i així, els usuaris es poden informar de l’estat de les carreteres a través del 012, del compte de Twitter @transit o del web del Servei Català de Trànsit.

En l’operació tornada, s’espera un pic de trànsit el diumenge 21 de 18 a 22 h.

Prudència a la carretera

El govern alerta que aquest any han mort 38 persones a les carreteres catalanes i fa una crida a la prudència i responsabilitat dels conductors. La majoria dels accidents els han causat distraccions o la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues. El Servei Català de Trànsit demana tant als conductors com als acompanyats que evitin posar en risc la seva seguretat i la dels altres durant tots aquests desplaçaments.