Els infants ingressats a l’Hospital Vall d’Hebron ja han conegut la mona de Pasqua d’enguany de la Pastisseria Escribà, que cada any sorprèn. Amb un pes de 80 quilos i una alçària d’1,5 metres, la creació il·lustra un personatge del conte ‘El monstre de colors’, creat per Anna Llenas. És la primera vegada que la mona surt de la pastisseria en una iniciativa de vocació solidària.

Els nens hospitalitzats han marcat tot el procés de creació. A banda de portar-los la mona, el pastisser Christian Escribà va decidir dissenyar-la i fer-la a partir dels seus desitjos. Assegura que tots els infants a qui va preguntar en volien una d’ambientada en aquest conte i, juntament amb l’autora, va decidir representar el monstre verd, que simbolitza la calma.

L’objectiu principal del projecte és, segons la subdirectora assistencial de l’hospital, Rocío Cebirán, “millorar l’experiència de les famílies durant l’hospitalització”. Explica que les èpoques festives són “especialment importants” per a pares i nens, ja que molts no poden estar a casa com a conseqüència del seu estat de salut.

A banda, Escribà també ha cuinat piruletes de xocolata per recollir fons per al centre hospitalari, que es destinaran a la investigació de malalties infantils. Es podran comprar tant a la pastisseria com a la cafeteria del Vall d’Hebron. Pel que fa a la mona, es podrà veure fins a les cinc de al tarda d’aquest divendres a l’hospital i després s’exposarà a l’aparador de la pastisseria fins passat Setmana Santa.