Midi bus híbrid

16 autobusos midi híbrids nous comencen a circular aquest abril per renovar les línies de proximitat. La seva propulsió híbrida, que combina un motor dièsel amb un d’elèctric, permet reduir emissions. També es caracteritza per tenir una mida particular, de 10 metres de longitud, i que el situa entre un minibús i un autobús estàndard.

El model és Vectia Teris i permet sortir de les parades sense generar fums, ja que en aquest cas utilitza la tracció elèctrica. D’altra banda, el motor dièsel acciona un generador que proporciona electricitat. El mateix vehicle és capaç de reutilitzar l’energia de les frenades per aprofitar-la més endavant.

L’interior d’aquests vehicles disposa de les mateixes característiques de confort i accessibilitat que la resta de la flota de TMB. És a dir, hi ha una plataforma baixa, una rampa sota la porta central, un espai per a cadira de rodes i seients reservats a persones que necessiten atenció especial. Tots estan climatitzats i estan equipats amb carregadors USB.