Andana de l'estació de metro Verneda de l'L2

La Línia 2 de metro quedarà afectada aquesta Setmana Santa per obres a l’estació de la Verneda. Durant quatre festius no podran circular-hi trens ni persones per la retirada de la barreja de ciment i fibres d’amiant que recobreixen l’interior de la nau d’andanes.

Una empresa especialitzada s’encarregarà d’extreure, de manera controlada i segura, gairebé 900 metres quadrats de fibrociment. Abans de la reobertura de l’estació es comprovarà que l’aire no estigui contaminat. Per això, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) assegura que es realitzaran analítiques mediambientals.

TMB ja va intervenir a l’estació de la Verneda per tapar un forat de la coberta de fibrociment de les andanes, el mes de novembre de l’any passat. Aquesta és una de les moltes actuacions que l’empresa de transports metropolitans està duent a terme per fer front a la crisi d’amiant del metro. Comissions Obreres xifrava en 44 persones, els treballadors afectats per l’amiant, mentre que TMB ho rebaixava en menys de la meitat.

Afectació parcial a la Línia 2

Per tal de minimitzar l’afectació de les obres, la Línia 2 quedarà dividida en dues parts. Els trens continuaran circulant pels trams d’estacions de Paral·lel a la Pau i d’Artigues – Sant Adrià a Badalona – Pompeu Fabra. Així, l’estació de la Verneda quedarà aïllada, sense implicar la resta d’estacions de la línia lila.

TMB ha triat els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril perquè són jornades de mobilitat urbana baixa i d’aquesta manera es redueix l’afectació en els usuaris.

Alternatives a l’estació de la Verneda

Els usuaris que se’n vegin afectats podran optar per la línia de bus H10 (Plaça de Sants – Olímpic de Badalona), que quedarà reforçada. També es podran dirigir a l’estació de metro més propera, la Pau, de les línies 2 i 4, i la resta de transports públics de la zona.

Es preveu que l’estació tornarà a funcionar amb normalitat el dimarts 23 a partir de les cinc del matí.