obres l4 metro barcelona setmana santa 2024

El tram de l’L4 del metro de Barcelona entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta quedarà fora de servei durant cinc dies de Setmana Santa 2024. El motiu seran unes obres per millorar l’accessibilitat i adaptació de l’estació de Ciutadella – Vila Olímpica a les persones amb mobilitat reduïda. Així, entre el dijous 28 de març i dilluns 1 d’abril, la línia groga funcionarà, d’una banda, entre la Pau i Bogatell i, de l’altra, entre la Barceloneta i la Trinitat Nova. Quedarà, per tant, del tot sense servei l’estació on es faran els treballs.

TMB preveu que l’interval de pas de la Línia 4 durant els dies feiners del tall sigui de cinc minuts. També calcula que la mitjana de validacions diàries d’aquest període de vacances escolars al tram afectat és de 26.433 durant els feiners i de 28.270 els caps de setmana i festius.

Itineraris alternatius i bus pel tall a l’L4 del metro

Segons ha informat TMB, l’alternativa principal per poder moure’s és la pròpia xarxa de metro. Expliquen que l’enllaç amb la Línia 1 a Urquinaona i a l’estació de Marina, situada a 500 metres de l’estació de Bogatell, poden cobrir part del tram afectat.

A més, TMB habilitarà un servei de bus especial que cobrirà el recorregut entre les estacions afectades pel tall parcial. El vehicle serà un bus articulat i la freqüència aproximada de pas serà de 3-4 minuts, en hora punta, imitant els intervals de pas de la xarxa de metro amb un temps de recorregut d’uns 25 minuts. Des d’aquest dilluns, 25 de març i fins al dia 27, s’iniciarà una campanya informativa als usuaris. Els informadors estaran presents a les estacions del tall i a cinc estacions més de L4 —Urquinaona, Joanic, Alfons X, Poble Nou, Jaume I i Llucmajor.

Instal·lació d’ascensors

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya està executant aquests treballs a l’estació de Ciutadella – Vila Olímpica, amb una inversió de 5,8 milions d’euros. Aquesta obra inclourà la instal·lació de tres ascensors per accedir des del carrer i vestíbul fins a les andanes, la millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i la implantació d’un itinerari per a invidents. Actualment, la xarxa de metro té 152 estacions adaptades d’un total de 163 a la xarxa de Metro, el 93 %.