L’Ajuntament de Barcelona estudiarà la possibilitat d’obrir al trànsit en horaris concrets el tram del carrer de la Muntanya que fa cantonada amb el de Mallorca i que funciona com a entorn pacificat de l’Escola Dovella. Segons fonts municipals, encara no hi ha res tancat i s’obrirà un debat entre totes les parts, justament ara que les obres de pacificació del carrer de la Muntanya encaren la recta final.

Dos posicionaments enfrontats

La possible obertura del carrer en horaris determinats ha posat en peu de guerra l’AFA de l’Escola Dovella, que defensa que aquest tram hauria d’estar totalment pacificat. Apunten que el pas de vehicles al carrer de la Muntanya s’hauria de permetre a partir del carrer de la Vidiella. Els membres de l’AFA asseguren que si el carrer s’obre, amb el volum trànsit de Mallorca, els vehicles continuaran girant amb la mateixa freqüència que ho feien quan el carrer no estava pacificat.

Hi ha, però, altres posicionaments al barri, amb veïns i comerciants de la zona que defensen que aquest tram de carrer hauria d’estar obert en horaris concrets del dia. Un exemple d’aquest parer és el propietari del taller mecànic que hi ha a la cantonada de Muntanya amb Vidiella. Juan Antonio Navarro assegura que comprèn que el carrer estigui tancat a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat, però defensa que s’obri la resta del temps per facilitar la circulació de veïns i comerciants.

La pacificació de Muntanya, llesta al maig

Les obres per pacificar el carrer de la Muntanya i la seva continuació natural, el de l’Eterna Memòria, van començar fa tot just un any, el març del 2023, i està previst que acabin al maig d’aquest 2024. Segons el projecte, es podrà circular per tot el tram pacificat en espera que es prengui una decisió sobre l’últim tram, el de Mallorca amb Vidiella, que ara mateix està tancat al trànsit.

Fonts municipals reconeixen que “el projecte de pacificació de Muntanya ha suposat des del principi un debat entre dues posicions veïnals”, la que considera que havia de tancar-se definitivament l’accés des del carrer de Mallorca i la que creu que s’hauria de permetre el pas.