casal estiu bressol
Imatge: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona farà obres aquest estiu per climatitzar 24 escoles de la ciutat. Uns treballs que han de permetre regular millor les temperatures i pal·liar la calor a les aules. Malgrat que les feines es fan a l’estiu per minimitzar l’impacte durant el curs escolar, nou d’aquests 24 centres educatius no podran fer casals d’estiu perquè són incompatibles amb les obres.

Per això, tant l’Ajuntament de Barcelona com el Consorci d’Educació ja estan treballant amb les AFA dels centres per buscar espais alternatius propers on els infants puguin fer les activitats de lleure aquest 2024. En total aquest estiu, es podrà escollir entre més d’un miler de casals a Barcelona.

Climatització sostenible amb aerotèrmia

Després de les queixes recurrents dels últims anys, al setembre l’alcalde, Jaume Collboni, va anunciar un pla per climatitzar 170 centres educatius de la ciutat. Una iniciativa gestada al govern d’Ada Colau que permetrà instal·lar aerotèrmia a 148 escoles, 16 instituts-escola, tres centres d’educació especial i tres instituts de la ciutat, tant les aules com els espais comuns. En total se’n beneficiaran 55.500 alumnes barcelonins.

Escoles refrigerades el setembre del 2024

La primera fase d’aquest ambiciós projecte es farà aquest estiu, amb obres a 24 escoles públiques de la ciutat per instal·lar l’aerotèrmia i les plaques fotovoltaiques per subministrar l’energia necessària per cobrir la demanda d’aquests equips climatitzadors. A excepció de les nou escoles afectades, els treballs no tindran cap afectació a la resta de centres on es fan treballs a l’estiu. A partir de setembre, els centres podran estrenar aquest sistema per refrigerar les aules i els espais comuns.