previsió temps Sant Joan 2020
previsió temps Sant Joan 2020

El temps s’estabilitza després d’un juny fins ara del tot atípic. I aquesta estabilització del temps arribarà amb l’entrada oficial de l’estiu i a molt pocs dies d’una de les cites de l’any: la malanomenada nit més curta de l’any. La nit de Sant Joan. Repassem què ens espera aquest Sant Joan.

Sant Joan plàcid a Barcelona

previsió temps Sant Joan 2020
Previsió de temps per Sant Joan 2020

Així, la nit de Sant Joan d’enguany no ens ha de deixar cap entrebanc meteorològic. Nit serena a Barcelona amb temperatures que seran ben usuals per a les dates. Cap a la mitjanit encara es podran mantenir els 24/25 ºC al pla de Barcelona, un registre que baixarà fins als 22 ºC entrada la matinada. Nit tropical. Nit càlida. Sant Joan com toca, ni més ni menys.

A la part alta, evidentment, la temperatura serà un parell de graus més baixa que al centre, però tot i això convidarà a fer sopars i celebracions a l’aire lliure.

Sense entrebancs si marxeu fora

També s’espera una nit ben tranquil·la arreu del territori català, sense excepcions.

  • Pirineu: la tarda prèvia poden caure alguns ruixats dispersos, que es desfaran cap al vespre. Nit serena i, això sí, amb força fresca. Les mínimes podran quedar entre els 12-13 ºC a les valls. Una jaqueta i una bona màniga llarga, necessàries si celebreu la revetlla a l’aire lliure al Pirineu o el Prepirineu
  • Interior: la temperatura anirà caient gradualment amb el pas de les hores. Dels més de 25 ºC del vespre es passarà als 16-18 ºC de la matinada, una mica més altes al pla de Lleida, on podrien quedar ben a prop dels 20 ºC.
  • Costa i prelitoral: també nit serena i força càlida. Mínimes tropicals o ben properes als 20 ºC arran de mar en que serà una revetlla càlida, dins de la mitjana habitual. L’aigua del mar es troba entre 21 i 22 ºC.

Així doncs, tot i que el juny ens ha fet pensar fins a dia d’avui que la primavera no havia marxat encara, el cert és que la revetlla ja serà plenament estiuenca. Ha arribat l’estiu.