L’entrada de Barcelona la fase 2 de la desescalada ha comportat la tornada a la feina presencial de molts treballadors. Amb tot, el nombre d’usuaris al metro ha anat creixent progressivament, tot i que lluny de les dades referents a l’antiga normalitat.

Així, segons ha informat TMB, aquest dimarts el nombre de validacions a les 15 h ha estat de 300.000, un 10 % superior a les dades de dimarts de la setmana passada, però que suposen un 58 % menys que el 16 de juny del 2019.

Globalment, aquest dilluns es van registrar 800.000 validacions, tant al metro com a l’autobús, fet que representa un descens del 58 % respecte del mateix dia de l’any passat.

Usuaris cautelosos

Tot i que des de la setmana passada ja es permet als usuaris ocupar tots els seients del transport públic, sense necessitat de deixar espais buits entremig, molts segueixen extremant les precaucions.

La majoria reconeixen que “depenent de l’hora trio allà on seure” i d’altres matisen que si els seients buits no els convencen -perquè representaria seure al costat d’algú altre- prefereixen “viatjar drets guardant la distància” amb els altres passatgers.