La d’aquesta any serà una revetlla de Sant Joan especial, molt marcada per la desescalada per coronavirus. Interior ha demanat que sigui més casolana i en grups més petits i això, segons el Gremi de Pastissers de Barcelona, podria fer augmentar lleugerament la venda de coques. Preveu que a Catalunya se’n vendran més d’1,8 milions, que representen un increment “d’entre l’1 % i el 3 %” respecte a l’any passat.

El Gremi assegura que les pastisseries artesanes han fet un esforç per adaptar-se a les condicions que estableix la fase de represa. En aquest sentit, asseguren que “pràcticament el 90 % de les pastisseries ofereixen “servei a domicili” i moltes “ja ofereixen la reserva de coques en línia” per evitar cues. A més, les pastisseries apliquen protocols de seguretat tant en la producció de les coques com en la venda.

Al Forn Mistral, per exemple, han fet la mateixa producció de coques que altres anys però extremant les mesures de seguretat per evitar la transmissió del virus. Les cues es fan fora de l’establiment, a l’interior els clients fan la comanda però després s’han d’esperar un altre cop fora fins que els donen les coques preparades. El procés de venda és, de fet, el que més feixuc se’ls ha fet en comparació amb altres anys.