estació metro Zona Franca L10 Sud

Nou pas endavant a la Línia 10 Sud del metro de Barcelona. El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts una partida de 10,5 M € per acabar les tres estacions pendents d’obrir al viaducte de la Zona Franca. Al febrer es va inaugurar l’estació de la Zona Franca, la primera de les quatre parades que hi ha al viaducte del carrer A, al polígon industrial.

Mapa L10 Sud Zona F ranca

Els acords de govern no detallen res, per ara, de l’estació de Motors, al barri de la Marina del Prat Vermell, entre les parades de Foc i de la Zona Franca. La Generalitat també ha aprovat una partida de 5,3 M € per redactar projectes d’arquitectura i instal·lacions i l’actualització d’equipaments en el tram central de l’L9. Per tirar-ho endavant s’ha aprovat una modificació del Pla econòmic financer de l’empresa pública Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat).

Es cobrirà parcialment el pou de Mandri

La Generalitat també ha anunciat que cobrirà parcialment el pou de l’estació de Mandri de l’L9, a la confluència del carrer de Mandri amb el passeig de la Bonanova. Fa anys que les obres en aquest punt estan aturades, però la maquinària és visible darrere d’un mur. Els veïns de la zona han reclamat en diverses ocasions que es reprenguin els treballs perquè el barri tingui metro.

pou estació Mandri L9