Ja han començat les obres per fer accessible l‘intercanviador de metro de la plaça d’Espanya, on conflueixen les línies 1 i 3. Es tracta d’una bona notícia que no té el vistiplau de l’Associació de Comerciants Creu Coberta. L’eix critica que la sortida que dona a aquest carrer no s’adapti com sí que es farà amb la que desemboca al carrer de Tarragona, al davant del centre comercial Les Arenes.

No els han demanat l’opinió

Els comerciants reconeixen que s’han assabentat del projecte en el mateix moment en què s’ha presentat i no entenen —diuen— com una planificació d’aquestes característiques no ha disposat d’un procés participatiu amb veïns i comerciants. De fet, el responsable de comunicació de l’associació, Albert Torras, assegura que des de l’eix fa temps que demanen millores en aquesta sortida i qüestionen que ara que hi ha l’oportunitat no es faci res per millorar-la.

Un greuge per als veïns i els comerços

Torras és, però, optimista i espera que la Generalitat es replantegi aquest aspecte del projecte. Per això, l’associació ha fet arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat una proposta per tal que adapti la sortida o un ascensor o escales mecàniques. Creuen que el fet que la boca del carrer de Tarragona sí que estigui adaptada “és un greuge que afecta tant el comerç de proximitat del nostre carrer, de Creu Coberta, com també per als veïns que hi viuen”, conclou Torras.

Preocupació per l’afectació de les obres

I encara un altra inquietud. El període d’obres de l’intercanviador s’allargarà durant quatre anys, segons les previsions del departament, i això preocupa especialment els botiguers que veuen com altres zones comercials que han patit períodes llargs d’obres, com ara el barri de la Sagrera, han acabat perdent tot el teixit comercial. El pressupost de l’actuació és de 10 milions d’euros.