La Guàrdia Urbana redoblarà la pressió contra els patinets elèctrics aquesta tardor. Coincidint amb la tornada a l’escola, la policia intensificarà els controls als patinets elèctrics a les zones properes a centres educatius i oficines per garantir la fluïdesa i la seguretat.

L’intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyné, ha justificat la pressió als patinets elèctrics perquè “necessiten una ordenació per evitar que hi hagi problemes i accidents”. Aquests controls s’emmarquen en l’operació Tardor de mobilitat.

En què consisteixen els controls als patinets elèctrics?

Un dels controls que ha fet la Urbana aquest dimecres ha estat a l’avinguda Diagonal, a tocar de Glòries. Aquí, els agents han advertit alguns usuaris de patinet elèctric que circulaven per fora del carril bici i d’altres que anaven a una velocitat massa elevada.

A banda dels patinets, els agents també controlen que els ciclistes compleixin la normativa. Els expliquen que està prohibit circular per voreres d’amplada inferior a cinc metres. En el cas dels conductors de patinets i altres ginys, han de circular per les calçades de zona 30 i pels carrils bici, i cal que respectin els semàfors.