Transports Metropolitans de Barcelona ha decidit recuperar el bus 112. Des d’aquest mes de setembre, la línia —que va ser el primer Bus del Barri de Barcelona— torna a funcionar pels carrers de Sant Genís dels Agudells. El 112 es va posar en marxa l’any 1998 després d’una prova pilot amb furgonetes, però va desaparèixer 14 anys després, quan la línia 185 va absorbir-ne el recorregut.

Ara l’Ajuntament i Transports Metropolitans de Barcelona l’han recuperat amb una freqüència major. Per a molts veïns de Sant Genís, un dels barris de muntanya amb una orografia més complicada i més envellits de la ciutat, aquesta és l’única opció de transport de què disposen. La mesura servirà també per millorar el servei del 185, que estava saturat.

Prova pilot amb furgonetes

La primera prova pilot d’un Bus del Barri a Barcelona es va fer l’any 1998 al barri de Sant Genís dels Agudells. L’experiment es va fer llogant unes furgonetes i va ser un èxit. La durada prevista de la prova era de sis mesos però, segons expliquen els veïns, en només tres la rendibilitat del servei ja havia quedat provada.

La línia va funcionar fins al 2012, quan l’Ajuntament i TMB van retallar el servei els diumenges i festius. L’Associació de Veïns de Sant Genís, que ja havia lluitat per aconseguir la implantació del primer Bus del Barri de la ciutat, va tornar a sortir al carrer per reclamar que l’autobús funcionés cada dia. Van arribar a tallar els laterals de la ronda de Dalt i el consistori els va oferir una solució alternativa. Va allargar el recorregut del 185, que, com a línia convencional, funcionava cada dia.

Torna el Bus del Barri 112

Ara torna a funcionar el 112 amb una freqüència millorada però la mesura no afavoreix només els veïns de Sant Genís. La Línia 185 recupera l’antic trajecte entre el centre del barri d’Horta i l’Hospital Vall d’Hebron amb la voluntat que els vehicles no vagin tan plens a les hores punta i compleixin millor amb l’horari de pas. D’aquesta manera, la recuperació del 112 és també una bona notícia per als veïns d’horta.