Dia d’examen per a les dues noves estacions de l’L10 Sud als barris de la Marina, Foneria i Foc. Aquest dilluns és el primer dia feiner del servei, que ha quedat desvirtuat perquè ha caigut en ple pont per a molts. Al llarg del matí, els passadissos, les andanes i els combois s’han vist més aviat buits.

Entre els pocs usuaris, força tafaners encuriosits després d’un cap de setmana en què l’L10 Sud ha omplert titulars. Les opinions són oposades: a alguns els surt més a compte agafar l’autobús perquè la connexió amb la resta de línies de metro no els és útil i, d’altres, veuen com el recorregut que fan habitualment s’escurça gràcies a les noves parades. Més enllà d’aquells que han agafat el suburbà per necessitat, també s’hi han passejat tafaners i veïns per valorar la novetat.

Els comerços, esperançats que s’impulsin les vendes

El restaurant el Racó del Foc és un lloc de pas per als passatgers: queda just davant de la nova estació de metro i això els encoratja de cara a les vendes. Segons un dels cambrers, Jin Wanyuan, no han notat cap canvi perquè molts clients i treballadors de la zona estan de pont. Espera, però, que a mesura que passi el temps el negoci s’animi; una sensació que la majoria de comerços comparteixen.

Amb tot, no serà fins passada la Diada quan la normalitat s’imposarà i hi ha confiança que les noves estacions de Foneria i Foc vagin agafant ritme. De moment, el dissabte d’inauguració es van fer 5.000 validacions.