ryanair

Ryanair afronta una nova jornada de vaga. El sindicat de pilots alemany, Vereinigung Cockpit (VC), i el de tripulants de cabina, Ver.di, fan aquest dimecres 24 hores d’aturada per reclamar millores salarials i laborals.

El conflicte afecta l’aerolínia arreu d’Europa. La companyia s’ha vist obligada a cancel·lar 150 dels 400 vols amb sortida o destinació a Alemanya. Les conseqüències a l’Aeroport de Barcelona-el Prat són mínimes. Segons el sindicat d’Unió Sindical Obrera (USO), en total s’han vist afectats sis vols en tot Catalunya que anaven en destinació Berlín o Frankfurt.

Prevista una altra aturada l’última setmana de setembre

Aquesta vaga arriba 48 hores després que els tripulants de cabina d’Espanya, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Portugal -sense descartar que s’hi acabin afegint més països- anunciessin noves aturades conjuntes. Després de les diferents protestes d’aquest estiu, els sindicats que ja van promoure les aturades dels dies 25 i 26 de juliol han decidit convocar una altra vaga europea l’última setmana de setembre. La data concreta se sabrà aquest dijous, després d’una reunió entre els sindicats i representants de la Comissió Europa.

Exigeixen que l’aerolínia accepti seguir la legislació laboral dels mercats on treballen, en lloc de la irlandesa, més laxa en la defensa dels drets dels treballadors.