El començament d’un nou curs escolar impacta directament en la circulació a Barcelona. Després dels mesos d’estius de mobilitat fluida, la tornada a l’escola fa multiplicar el nombre de desplaçaments, sobretot en hora punta. Aquest fet s’ha evidenciat aquest dimecres al matí a la part alta de la ciutat, on s’han format algunes cues de cotxes i la circulació ha estat més complicada.

Alguns conductors, preveient la situació, han decidit sortir amb més temps de casa per arribar a temps a l’escola. N’hi ha que, fins i tot, confessaven que s’esperaven més retencions. També hi ha qui ha optat directament per no utilitzar el cotxe i anar caminant.

Complicacions també a la Meridiana

A banda de les complicacions al trànsit a la part alta de la ciutat, altres punts també han registrat cues de cotxes. Per exemple, a la Meridiana, alguns conductors s’han queixat que per fer un tram curt de l’avinguda han trigat prop de mitja hora. A la Meridiana cal sumar-hi les obres tant de la pròpia avinguda com d’alguns carrers adjacents, com Mallorca, que està tallat al trànsit.

La Guàrdia Urbana activa l’operació Tardor per l’inici de curs

La Guàrdia Urbana ha posat en marxa l’operació Tardor, un dispositiu específic de control de trànsit per facilitar la fluïdesa de la circulació a tota la ciutat. Així ho ha anunciat l’intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, que diu que a partir d’aquest dimecres “destacaran patrulles al carrer”, concretament en “zones properes als centres escolars”. A més, també s’ha activat un dispositiu d’“inspecció del transport escolar”, per tal de “garantir la mobilitat i la seguretat” a Barcelona. Aquest dispositiu es coordinarà amb el Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra.

Aquesta actuació es desenvoluparà fins a finals de setembre, i aquest any, com a novetat, inclou el control dels vehicles de mobilitat personal, com les bicicletes i els patinets. Això suposa “un repte” per a la Guàrdia Urbana, tal com ha assenyalat Reyner. En aquest sentit, als ciclistes se’ls “recordarà que està prohibit circular per voreres, andanes i passejos d’amplada inferior a 4,75 metres”.