Els 150 nous aspirants a agent de la Guàrdia Urbana han començat aquesta setmana el curs de Formació Bàsica de Policia que organitza l’Escola de Policia de Catalunya, a Mollet. Es tracta del grup de persones que van aprovar les oposicions aquest mes de juliol, una cita en la qual es van presentar més de 3.900 persones.

Un cop acabin els dos cursos en aquest centre, finalitzaran la seva formació amb un període de pràctiques al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb un any de durada. La valoració final d’aquesta fase de pràctiques determinarà si són aptes per formar part del cos policial.

Els nous aspirants a agents formaran part de la promoció 91 i s’incorporaran al cos de la Guàrdia Urbana el 2020. Dels 150, 117 són homes i 33, dones.

Convocades 319 places d’agent de la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament assegura que en total, al llarg d’aquest mandat s’han convocat 319 places d’agent de la Guàrdia Urbana una manera de complir “amb el compromís del govern municipal de cobrir totes les jubilacions d’agents i convocant el màxim de places que permet la llei“.

Agents en pràctiques expliquen la seva experiència

El Manu i l’Ana són dos alumnes de l’anterior promoció

que aquest mes de juliol han començat les pràctiques en dues comissaries de Barcelona. De la seva banda, el Manu va obtenir la millor nota en les oposicions de la seva promoció, mentre que l’Ana en va aconseguir la tercera posició.

El Manu explica que anteriorment es dedicava a ser professor d’anglès, però que difícilment tornarà a ser-ho, “perquè les oportunitats i experiències” que viurà “difícilment es poden viure a una altra professió”. Aquest juliol s’ha incorporat en pràctiques a la Comissaria d’Horta-Guinardó, un cop va acabar la formació a l’Escola de Policia. De moment, suma dos mesos de patrullatge al carrer i destaca que “quan realment aprens és quan ets al carrer”.

L’Ana, en canvi, és agent en pràctiques a Sant Martí, i anteriorment era òptica de professió, però va decidir opositar per “trencar amb la monotonia”. Després de tres intents sense èxits, a la quarta va ser la bona i va aprovar l’examen. Ara en fa una valoració positiva i assegura que “hi havia una cosa que desitjava, que era que quan arribés el dilluns llevar-me amb il·lusió i ganes”i afegeix que “de moment ho estic aconseguint”.