taxis

La flota de taxis que pot circular a l’àrea metropolitana de Barcelona podrà tornar a ser del 80 % els dies feiners i del 50 % els caps de setmana. La raó és que aquest dissabte deixarà d’estar vigent el decret que limitava la flota al 25 % de divendres a diumenge i al 60 % els dies feiners. El decret va entrar en vigor amb la pandèmia, però ara, amb la finalització de l’estat d’alarma, no es poden mantenir aquestes limitacions.

Normalitat els caps de setmana, però no els dies feiners

Aquest dissabte, els taxis permesos al carrer ja tornaran a ser els mateixos que abans de la pandèmia. Pel que fa als dies feiners, però, el sector encara no recuperarà la normalitat. Tot i que legalment podrien fer-ho, les associacions de taxistes han acordat mantenir la restricció al 60 %, com ja van fer durant l’estiu. El motiu és el mateix: evitar una sobreoferta i garantir que tots els taxis que surtin al carrer tinguin feina, donat que la situació encara no s’ha normalitzat i els turistes (clients potencials) no han tornat.

Per mantenir aquest percentatge, cal fer una normativa per modificar el reglament que doni cobertura legal a l’acord, tot i que no estarà aprovada fins al 25 de maig. Mentre aquest marc legal no entri en vigor, “dependrà de la consciència del sector respectar l’acord dels dies feiners”, diu Luis López, de Taxi Companys. Recorda que, a l’estiu, els taxistes van respectar el pacte i “van demostrar el bon funcionament de l’autoregulació del sector”.