MWC 2019

(ACN) El Mobile World Congress d’aquest any podria acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat del que és habitual, segons les xifres amb què treballa la GSMA. La directora de màrqueting de la GSMA, Stephanie Lynch-Habib, ha assegurat aquest dilluns que caldrà portar un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa per entrar al recinte. Aquest seria el retorn de la fira després de la cancel·lació de l’edició de l’any passat pel coronavirus.

A més, la GSMA instal·larà tres punts per fer tests ràpids a les entrades de Fira de Barcelona, així com 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic. Els organitzadors asseguren que la fira “tira endavant a tota velocitat” en les dates previstes, del 28 de juny a l’1 de juliol, tot i que amb el compromís d’adaptar-se a “qualsevol canvi”.

Un Mobile sense contacte i amb sales “d’aïllament”

La GSMA ha preparat un pla de seguretat i salut per al congrés, en coordinació amb les autoritats sanitàries, que inclou, entre altres mesures, la instal·lació de sales “d’aïllament” per quan s’hagin d’esperar possibles resultats negatius, o la remodelació dels espais de restauració per garantir la distància de seguretat. A més, el Mobile serà “touchless”, és a dir, s’evitarà el contacte, i hi haurà el doble d’entrades i sortides que en una edició normal.

L’organització del congrés també preveu que l’edició d’aquest any torni a ser “un esdeveniment veritablement global, amb participants d’arreu del món”, malgrat que n’hi hagi menys. De fet, els organitzadors consideren que el Mobile serà “clau” per a la recuperació econòmica, i afirmen que volen “ser part” d’aquest procés de represa de l’activitat a Barcelona.