Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) atura aquest cap de setmana el servei ferroviari entre les estacions de Plaça de Catalunya i Gràcia per renovar les vies de l’estació que hi ha en aquest tram, la de Provença. De fet, la modificació del servei ha començat aquest divendres a les 22 h i s’allargarà fins a la finalització del servei d’aquest diumenge. Els treballs de formigonat, però, continuaran el següent cap de setmana, 1 i 2 de desembre, i el servei quedarà interromput fins al 30 de novembre a les 22 h.

Com a alternativa de transport mentre durin les obres, es permetrà accedir a les estacions de l’L3 del metro de Catalunya, Diagonal i Fontana amb els títols propis de Ferrocarrils. A més, a les estacions de plaça de Catalunya, Provença i Gràcia, FGC oferirà bitllets per als autobusos de les línies 22, 24 i V15 que enllacen amb el servei de trens.

Més enllà dels treballs de formigonat, FGC aprofitarà per avançar en l’ampliació de l’andana de la via 1 de l’estació de Provença, reforçar els alimentadors elèctrics de la catenària i els cables guarda de la plaça de Catalunya i esmolar els carrils de les vies d’aquesta estació. Aquests treballs serviran per reduir el soroll i les vibracions que generen el pas dels trens i incrementar la vida útil dels carrils.