Horta-Guinardó ha reclamat aquest dissabte la reforma estructural de la plaça de la Font d’en Fargues amb un vermut reivindicatiu organitzat pels veïns de la zona i al qual han donat suport diferents associacions de la zona i de barris propers, com el Carmel. A més del piscolabis, s’han fet actuacions musicals i activitats infantils.

Es tracta d’una demanda que porta cua. Els veïns denuncien des de fa temps que l’espai està en mal estat i exigeixen que es rehabiliti la zona, que dona accés al Parc dels Tres Turons, i que actualment és inaccessible. Recorden que forma part d’un camí escolar que comunica la part alta amb la part baixa del barri i en el qual és molt difícil transitar-hi, sobretot si es porta cotxet.

Els veïns asseguren tenir un diàleg fluid amb l’Ajuntament però reclamen que es recuperi com més aviat millor l’ús col·lectiu i cívic de la plaça i de la font.

Una reforma ajornada des del 2017

L’Ajuntament es va comprometre el mandat anterior a reformar la plaça de la Font d’en Fargues, però es va trobar que un dels terrenys que havia adquirit el 2012, el reclamava un altre propietari. Els problemes per expropiar els terrenys van provocar que es descartés la reforma de la zona pel mandat actual.