Punt d'atenció a les famílies per l'accident de Vacarisses (Estació de Sants)

L’accident d’aquest dimarts al matí d’un tren a Vacarisses està provocant retards i afectacions en diverses línies ferroviàries i també en el transport viari. Com a conseqüència de l’accident, el servei de la línia 4 de Rodalies està interromput entre Terrassa i Manresa. Renfe ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera per desplaçar-se entre aquests dos municipis. El descarrilament ha provocat afectacions a algunes línies de Renfe que poden superar els 30 minuts.

 

Punt d’atenció psicològica a l’estació de Sants

Renfe ha activat el pla d’assistència a les víctimes i familiars de l’accident i ha instal·lat un punt d’atenció a l’estació de Barcelona-Sants i un altre al poliesportiu de Vacarisses. Allà hi ha ja preparat un equip d’atenció psicològica per parlar amb passatgers i familiars.

punt atenció víctimes a estació de Sants

Els familiars de les persones afectades poden informar-se als telèfons gratuïts següents:

  • Rodalies de Catalunya: 900 101 020
  • 900 400 012

Complicacions en el trànsit

A conseqüència de l’accident, s’ha tallat en els dos sentits de circulació l’autopista C-58 a Vacarisses per facilitar la feina dels serveis d’emergència. El Servei Català de Trànsit ha desviat la circulació cap a l’autopista C-16, que ha aixecat els peatges en aquest punt. A primera hora del matí s’han registrat retencions a la C-55, els túnels de Vallvidrera i la C-58, d’entrada i sortida de Barcelona.

Reforç dels FGC

Amb motiu de l’accident, el servei de Ferrocarrils s’ha doblat a la línia entre Manresa i Barcelona. Els trens de l’R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’han reforçat amb sis vagons, en lloc dels tres habituals, per facilitar el transport arran de l’accident.