El Mercat de Lesseps ha estat en obres des de l’estiu. Han estat uns treballs per millorar l’accés i reordenar les parades. N’han eliminat les escales mecàniques i hi han instal·lat dos ascensors. També han aprofitat que hi havia parades buides per acostar les que encara funcionen al voltant d’una plaça.

Una àgora al mercat

El passadís del final del mercat ha quedat buit, les tres parades que hi havia s’han reubicat en un lloc més central. Tot i que encara queda una peixateria per moure, les 25 parades actuals ara estan més aglutinades. Això ha permès esponjar els espais i fer més atractius els comerços que han quedat al voltant d’una plaça. La Sílvia Manzano, una de les paradistes reubicada, explica que “fins ara sempre estàvem com al final i quedaven els passadissos molt individuals i molt separats i ara, amb aquests canvis, hem aconseguit formar una àgora al mercat”. Els clients també estan satisfets amb aquests canvis, com diu l’Olga Vela “es necessitava, perquè estava una mica vellet i ara estarà magnífic, la veritat és que estem molt contents tots els veïns”.

Millores en l’accessibilitat

A banda de les millores en la disposició de l’espai, també se n’ha millorat l’accés. Se n’han eliminat les escales mecàniques i s’hi han instal·lat dos ascensors que permeten connectar la planta de baix amb la de dalt, on hi ha el supermercat. Amb aquest canvi s’ha guanyat espai a la planta baixa. Per la Núria Fíguls, paradista, aquests canvis ajudaran a reactivar el mercat, ja que “últimament hi havia moltes parades que ja s’havien jubilat i es va aprofitar per fer una petita remodelació reubicant les parades en aquests espais que havien quedat buits, i es va aprofitar també per treure les escales mecàniques i, d’aquesta manera, ha quedat un espai més obert, com eren els mercats abans”.

Un espai polivalent per al barri

El Mercat de Lesseps es va inaugurar l’any 1974 i es va remodelar molt parcialment durant la dècada del 2000. Va ser quan se’n van millorar serveis, s’hi van instal·lar escales mecàniques i una primera millora d’accessos. Ara la següent previsió és convertir l’últim passadís en un espai polivalent per al barri.