Els treballadors del metro segueixen en peu de guerra contra la manera com, consideren, TMB està gestionant la crisi de l’amiant. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, un representant del comitè de vaga, Jordi Gómez, ha explicat que “hi tornarà a haver vaga el dilluns 29 d’abril“. És la conclusió a què ha arribat aquest representant sindical d’UGT, després d’explicar que TMB “no ens deixa participar a la comissió de seguiment -creada per TMB per tractar l’amiant- perquè -als treballadors- no ens veuen com a part de la solució sinó com a part del problema“.

És per això que Gómez ha insistit a “demanar la dimissió de Mercedes Vidal -presidenta de TMB- i d’Enric Cañas -conseller delegat de TMB-“. En aquest sentit, Jordi Gómez ha recordat que “el problema de l’amiant té 30 anys, no és d’ara”, tot i que ha retret a Vidal “que no hagi pres les regnes per solucionar el conflicte”.

De cara a la propera jornada de vaga, Gómez ha defensat els serveis mínims de l’aturada d’aquest dilluns: “Per què han de ser majors?”, s’ha preguntat.

Manifestació per exigir responsabilitats a TMB

Uns 300 treballadors del metro s’han manifestat aquest dilluns a la tarda per contra la gestió de l’amiant que en fa TMB. Exigeixen a l’empresa que “assumeixi la responsabilitat” que té davant la presència d’aquest material tant als combois com en algunes estacions.

Segons un altre dels sindicats del metro, CCOO, 44 empleats de TMB tenen afectacions a la laringe o a la pleura per aquest material cancerigen i 249 més tenen diferents malalties pulmonars. De moment, però, l’empresa ha reconegut 22 casos de manifestacions pleurals pel material.