Uns 300 treballadors del metro s’han manifestat aquest dilluns a la tarda contra la gestió que fa TMB de la crisi de l’amiant. Amb aquesta mobilització critiquen que l’empresa no compleix amb la seva responsabilitat davant la presència d’aquest material tant als combois com en algunes estacions. Denuncien que treballen amb incertesa i que Transports Metropolitans vol minimitzar l’abast de la problemàtica. Els treballadors també demanen que es facin revisions mèdiques a tota la plantilla.

La mobilització ha arrencat a les 16.45 h a la plaça de la Universitat i passades les cinc de la tarda s’ha aturat a la Gran Via, a l’alçada del carrer de Balmes, fet que ha obligat a tallar-hi el trànsit durant uns minuts. La manifestació ha continuat per la Via Laietana fins arribar a la plaça de Sant Jaume, on els manifestants han llençat farina a terra per simular la pols d’amiant i han llegit un manifest.

Els sindicats han rebut el suport de treballadors del metro de Madrid i d’altres col·lectius que tenen problemàtiques similars i que han volgut participar a la manifestació. S’hi han sumat l’Associació d’Afectats per l’Amiant de Catalunya i també la plataforma d’Afectats Abaceria, de Gràcia, on fa pocs dies es va aturar la reforma del mercat per les dificultats per retirar l’amiant de la teulada.

Jornada de vaga

La manifestació es fa per la jornada de vaga al metro de Barcelona que ha convocat la plantilla. Les aturades parcials són de quatre hores per torn i els serveis mínims, d’entre el 20 i el 40 %. Tot plegat ha causat algunes aglomeracions i cues al metro, sobretot en hores punta.