Els veïns del Mercat de l’Abaceria han demanat un mesurament independent de l’amiant que hi pot haver a l’entorn de l’equipament. Ho ha explicat aquest dimarts el portaveu de la plataforma Afectats Abaceria, Àlex García, al programa ‘bàsics’, en què s’ha mostrat molt contundent: “La nostra desconfiança és total“, ha dit, i ha afegit que “no tenim confiança en l’empresa que ha fet la primera recollida de mostres“.

García es refereix als mesuraments que va fer l’empresa encarregada de l’enderroc, a la qual ara s’ha rescindit el contracte per dur a terme, justament, aquests treballs a causa d’unes troballes de fibrociment que van suposar dubtar de l’eficiència amb què s’estava enretirant la coberta del mercat. De fet, el portaveu de l’entitat ha criticat els mètodes de treball dels, fins ara, responsable dels treballs de l’enderroc: “Ens van dir que, durant les hores del dia en què es treballaria a l’Abaceria, que tanquéssim les finestres de casa”.

Àlex García ha explicat que aquest anunci els va generar dubtes seriosos. Explica que “ningú no ens garantia com aspirarien les de fibres d’amiant dels balcons i, en cas de fer-ho nosaltres, tampoc com es netejarien els nostres aspiradors”.

“Hi ha amiant com per cobrir dos cops el Camp Nou”

El portaveu de l’entitat ha lamentat que l’Ajuntament “no fes un inventari acurat dels elements amb amiant de l’edifici, tant a la coberta com a la façana”, i ha destacat que “com que la coberta ja té més de 30 anys, res no ens garanteix que no se n’hagin desprès partícules a l’ambient”.

Àlex García insisteix que hi ha molts més elements afectats pel fibrociment, que necessitaran de cobrir l’edifici quan comenci l’enderroc, a la tardor. Tants elements, ha dit, que “si els estenguéssim, amb els gairebé 9.000 metres quadrats que hi ha allà, podríem cobrir dues vegades el rectangle del Camp Nou“.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista: Alex García, plataforma Afectats Abaceria” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/entrevista-alex-garcia-plataforma-afectats-abaceria/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]