Contra tot pronòstic, el cotxe privat ha estat el vehicle guanyador durant la 17a edició de la Cursa de Transports Urbans de Barcelona. Les altres edicions ja ens havien acostumat a veure damunt del podi els vehicles de dues rodes, ja siguin les bicicletes, els patinets o les motos. En la carrera d’aquest any els corredors s’han hagut de desplaçar des de la Zona Universitària, a l’altura de la facultat d’Arquitectura, fins als Jardins de Can Miralletes.

Per què el cotxe?

La cursa d’enguany ha caigut en dissabte i, per tant, el trànsit a la ciutat era molt inferior al d’un dia laboral. Aquest fet ha propiciat que el cotxe hagi fet la millor marca, tot i que ha tardat 10 minuts per trobar aparcament. Els usuaris que s’han mogut en metro han arribat només un minut més tard, una bona marca tenint en compte que durant el cap de setmana cal esperar-se més temps entre comboi i comboi.

Una cursa virtual

Aquest any, per combatre l’expansió del coronavirus, s’ha decidit adequar també una cursa virtual. Els usuaris que hi han participat han hagut de cronometrar el temps que tarden en fer un desplaçament quotidià, com de casa a la feina, i omplir un formulari on s’havia d’especificar el tipus de transport que s’havia utilitzat.