nou president Seat

(ACN) Wayne Griffiths es perfila com a nou president de Seat, segons ha avançat aquest dimarts el diari ‘Ara’. Actualment, Griffiths era vicepresident comercial de Seat i conseller delegat de Cupra, la marca esportiva de l’automobilística.

Des de la marxa de Luca de Meo, la presidència de Seat estava en mans de l’alemany Carsten Isensee de forma interina. Fonts de Seat han assegurat que “per ara, no hi ha cap novetat sobre el nomenament del president”, que “s’anunciarà en el moment adequat”.

Un dels moments “més difícils en la història de Seat”

Els moviments per nomenar un president nou arriben després d’un dels anys “més difícils en la història de Seat”, segons va afirmar Isensee el mes de juliol. L’empresa va anunciar una inversió de 5.000 milions d’euros a Catalunya en els propers cinc anys. Va refermar, així, l’aposta per la planta de Martorell, on està previst que es comencin a fabricar cotxes elèctrics a partir del 2025.

Altres projectes que té en marxa l’automobilística és el nou model el-Born sota la marca Cupra, justament la que dirigeix Griffiths. És un cotxe elèctric dissenyat i desenvolupat a Barcelona, tot i que es fabricarà a Alemanya, i que arribarà al mercat el 2021. D’altra banda, Seat ja ha engegat un sistema de motos compartides i té previst obrir un centre de desenvolupament de “software” a la Rambla amb més de 150 treballadors.