Aquest 2020, Barcelona no celebrarà el Dia sense Cotxes (22 de setembre), una data en la qual l’Ajuntament tallava el trànsit en algunes vies principals de la ciutat per destinar-les al pas dels vianants. Enguany, el govern municipal ha decidit no repetir el tall d’artèries com la via Laietana, perquè la mobilitat sostenible “s’ha de fer durant tot l’any”, no només un dia.

De fet, fonts municipals han assegurat a betevé que “l’Ajuntament ja està fent moltes iniciatives en aquest sentit”, com el projecte Obrim carrers, que talla el trànsit en grans carrers i avingudes de Barcelona els caps de setmana. De fet, el dissabte 3 d’octubre es reprendrà aquest projecte, amb la incògnita de si els talls a la via Laietana es faran definitius o no.

Les mateixes fonts han remarcat que “l’Ajuntament segueix compromès amb avançar cap a una mobilitat més sostenible, segura i saludable” i per això “no renuncia al Dia sense Cotxes” i el 22 de setembre projectarà un mapatge a la façana de l’Ajuntament i convocarà una sessió plenària del Pacte per la Mobilitat.

El PP, content que no hi hagi talls el Dia sense Cotxes

Qui ha celebrat que pel Dia sense Cotxes l’Ajuntament no efectuï els talls tradicionals al trànsit ha estat el PP. El portaveu del grup al consistori, Óscar Ramírez, els talls “l’únic que aconseguien era pertorbar la convivència diària” i suposaven “un perjudici a l’activitat econòmica i comercial de la ciutat”.

La Setmana de la Mobilitat, sí

Malgrat no celebrar el Dia sense Cotxes com altres anys, Barcelona sí que ha organitzat desenes d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Estan recollides al web de l’Ajuntament i en destaca el Park(ing) Day, aquest divendres, dia en què s’alliberen algunes places d’aparcament dels carrers per convertir-les en espai públic o fer-hi activitats.