El vehicle que enguany ha guanyat en rapidesa ha estat la moto, que ha estat la primera a arribar al Fòrum. La bicicleta i els patins en línia s’han coronat com el mitjà de transport més sostenible. En canvi, el més lent ha estat el bus, que ha trigat més que el cotxe privat a recórrer els 10 quilòmetres que hi ha de cap a cap de l’avinguda Diagonal.

Els equips han sortit a les 17.50 h, les 18 h i les 18.10 h des de l’entrada de la futura parada de l’L9 a la Zona Universitària i han arribat de forma esglaonada al Museu Blau, al Parc del Fòrum. La cursa ha inclòs tot tipus de transports i combinacions que la plataforma Promoció del Transport Públicha volgut comparar entre si per registrar les diferències existents en el temps de trajecte, els costos i les emissions.

La PTP ha volgut reivindicar en la cursa d’enguany la necessitat d’unir el tramvia per la Diagonal. L’entitat assegura que seria la manera més efectiva, ràpida i sostenible d’enllaçar els dos extrems de l’avinguda. Consideren que actualment no hi ha cap transport públic que cobreixi per complet els 10 quilòmetres de la Diagonal de cap a cap. Aquest acte ha servit per posar punt i final a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.