RICARD RIOL, president de Promoció del Transport Públic "Novament les dues rodes i, sobretot, les sostenibles, guanyen a totes les rutes. I en la comparativa entre metro i turisme, ha guanyat el metro de pallisa en molts recorreguts." JOSEP MARIA, guanyador de la Cursa de Transports de Barcelona "A les 18h he sortit de plaça d'en Joanic, que visc allà al costat. Molt senzill, passeig de Sant Joan que hi ha carril bici, empalmes amb Diagonal que també en té i Ciutat de Granada que també hi ha carril bici. Fàcil, fàcil."

Enguany la Cursa de Transports de Barcelona de PTP ha coincidit amb el Dia sense Cotxes i s’ha convertit en una activitat més d’aquesta jornada reivindicativa. La idea era que vuit mitjans de transport diferents sortissin a les 18 h de 10 punts localitzats a cada districte de Barcelona: bicicleta, Bicing, patins, cotxe, moto, autobús, metro i a peu. La realitat, però, ha estat una altra perquè hi ha hagut diverses zones sense participants, per exemple, amb moto o cotxe.

Deixant aquest apunt de banda, el vehicle més ràpid de la cursa ha estat la bicicleta procedent de Gràcia, amb un trajecte de 14 minuts. Les dues rodes sostenibles també han fet podi en vuit districtes més, una ha estat una bicicleta del Bicing. L’altre vehicle que ha resultat guanyador ha estat la moto a Sant Andreu. La persona que ha viatjat amb autobús procedent de Sarrià – Sant Gervasi ha estat l’últim participant a arribar d’aquesta 13a edició. La lectura que en fan els organitzadors és que enguany ha estat un èxit del transport més sostenible.

L’any passat la moto va guanyar la Cursa de Transport de PTP, que, en aquella ocasió, consistia a recórrer l’avinguda Diagonal de cap a cap. El més lent va ser l’autobús, que va trigar més que el cotxe privat a fer un trajecte de 10 quilòmetres. Fa dos anys els patins i la bicicleta van liderar el podi d’aquesta cursa, que ja és tota una tradició per reivindicar la mobilitat sostenible.