Barcelona disposa de 600 connectors públics per a la recàrrega de vehicles elèctrics i l’objectiu és arribar als 3.300 punts de recàrrega l’any 2024. Els carregadors per a cotxes i motos elèctriques estan repartits en 113 ubicacions, ja sigui a la via pública o en aparcaments de titularitat municipal. En aquest mapa les trobaràs totes, així com informació sobre els connectors que hi ha en cada punt i el tipus de recàrrega que permeten.

A partir del 18 de gener, els punts de recàrrega gestionats per B:SM, tant en aparcaments soterrats com a la via pública, van passar a ser de pagament. Els usuaris particulars poden contractar un abonament de 50 euros anuals i els professionals, un abonament de 100 euros anuals. També hi ha tarifes per als conductors que vulguin carregar vehicles elèctrics sense tenir abonament.

L’Eixample, el districte amb més connectors

L’Eixample disposa de 196 connectors per a vehicles elèctrics situats en 16 espais. És el districte amb més connectors, seguit per Sant Martí, amb 146, i Sarrià-Sant Gervasi, amb 137. En canvi, Les Corts, Horta-Guinardó i Nou Barris són els districtes on hi ha menys punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Els punts de recàrrega més grans de la ciutat es troben a l’aparcament de l’Estació del Nord, amb 96 connectors, i el de l’avinguda de Rius i Taulet, amb 64 connectors.

Schuko i Mennekes, els connectors més comuns

Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics públics de Barcelona ofereixen quatre tipus de connectors: CHAdeMO, Combo2, Mennekes i Schuko. Aquest darrer és el més present.